Chandra Bellydance
 Over mij
 
 

Ik ben gestart met stijldansen in 1987, waarna ik ook diverse andere dansen heb geleerd zoals streetdance, salsa e.a..

Het combineren van verschillende dansstijlen met de buikdans trekt mij enorm aan; verschillende attributen, zoals sluier, zills, isiswings, zwaard etc. worden in de buikdans gebruikt; ook de isolatietechnieken, combinaties van isolaties vind ik geweldig.


De passie voor buikdansen kwam in 2006. In september van dat jaar ben ik gestart bij een buikdansdocente in Sittard. Het begon als ontspanning, als hobby, en later besefte dat ik zelfs les wilde geven in het buikdansen.


Na 6 maanden buikdansles heb ik opgetreden op een basisschool tijdens een multiculturele dansweek en heb ik workshops gegeven aan alle kinderen van deze basisschool. Dit was zo goed bevallen dat ik 1 jaar later weer workshops heb gegeven en heb opgetreden, aldaar.

Het lesgeven, het werken met visualisaties en het spelenderwijs overgeven van buikdans-technieken aan kinderen van verschillende leeftijden beviel me zo goed, dat ik me verder wilde verdiepen in de buikdanskunst en in het lesgeven.


Ik ben in 2007 gestart met de opleiding tot professionele buikdanseres/lerares bij Yamila in Eindhoven. 3 Jaar later, in februari 2011, heb ik deze 3-jarige opleiding met succes afgerond....yess... diploma behaald. 


Ik blijf me verder in deze dansvorm verdiepen door o.a.  privé-lessen, workshops en bootcamps te volgen met nationale en internationale professionele buikdansdocenten.


Na de 3-jarige buikdansopleiding ben ik begin april 2011 gestart met lesgeven aan kinderen en volwassenen.  Ik wil  zowel kinderen als volwassenen buikdans-technieken aanleren en de passie voor buikdansen overbrengen;  deze oriëntaalse dansvorm is voor alle leeftijden en elke lichaamsvorm.


Buikdansen is voor mij passie en emotie. Passie om mijn emoties tot uitdrukking te brengen in het buikdansen.

Mijn doel is deze passie en emotie ook bij mijn leerlingen en toeschouwers over te brengen..........................

 


Chandra

 


Chandra,

Professioneel buikdanseres en buikdansdocente voor kinderen en volwassenen.


Chandra (de maan),

Ik ben geboren in Indonesië en opgegroeid met passie voor dansen die is overgebracht van ouders op dochter en zonen. Ik kom uit een hechte dansfamilie.